понеділок, 8 травня 2023 р.

8 травня- День пам'яті та примирення

 8 травня 2023 року Україна разом Європою та США відзначає День пам'яті та примирення, присвячений загиблим у Другій світовій війні. Близько 8-10 мільйонів українців загинули у війні 1939-1945 року. Пам'ять означає, що ми пам'ятаємо всіх військових і цивільних жертв цієї війни, а примирення - що країни Європи уклали мир після війни.


Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії Росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ. 


Пам'ятаємо! Вічна пам'ять героям!



четвер, 4 травня 2023 р.

4 травня- Міжнародний день протидії булінгу!

 Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день протидії булінгуБулінг – це форма насильства у вигляді травлі, бойкоту, насмішок, дезінформації, псування особистих речей, фізичній розправі тощо. Це явище може мати різні форми та проявлятися у різних ситуаціях.




Шкільні роки – незабутня сходинка життя кожної дитини, яка наскрізною ниткою залишається в пам’яті на все життя. Перші досягнення, здобуті знання, вивчені рядки чуттєвої лірики, найкращі друзі – все це пов’язано саме зі школи.





Від того, наскільки сприятливим та безпечним є освітнє середовище, залежить формування особистості, виховання її якостей, оволодівання необхідними вміннями та навичками, які так потрібні в сучасному житті.

Загрозливим чинником у реалізації права на освіту наразі є булінг. За статистикою 67% дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу, 24% ставали жертвами булінгу.

середу, 3 травня 2023 р.

3 травня- Всесвітній день Сонця

 3 травня- Всесвітній день Сонця. Сонце- найближча до нас зірка, що являє собою могутнє джерело енергії, без якої не можливе життя всього живого на Землі. Сьогодні учні 2,3 класу ознайомлювались з історією та традиціями свята, читали легенди « Чому Сонце буває сумним?», « Як діти Сонце визволили», створили асоціативний кущ.














понеділок, 1 травня 2023 р.

середу, 26 квітня 2023 р.

26.04

 26 квітня, у світі відзначається Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій та катастроф. Ця подія – нагадування про небезпеку використання атомної енергетики, про героїзм ліквідаторів аварії, про наслідки, завданні довкіллю та людям.











пʼятницю, 21 квітня 2023 р.